Hoelang bewaar jij je make up eigenlijk?!

Make up, ik kan er geen genoeg van krijgen! Maar hoelang bewaar je eigenlijk je make up?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn make up ook niet helemaal up 2 date heb maar dit is een goed moment om daar mee te beginnen.

Zoals je vast wel eens hebt gezien staat er een M op je producten, deze M staat voor Maand.
Het cijfer dat er voor staat geeft dus aan hoeveel maand, meestal is het 6M of 12M. Dit gaat in vanaf het moment dat het product geopend is.
Sommige producten kun je bewaren tot 36maanden na opening, dit gaat dan om producten in poedervorm.

meer lezen

Review : L’Oréal Paris ExtraOrdinary Oil


meer lezen

Het HydraBomb gezichtsmasker van Garnier

Ik liep een tijdje geleden in de kruidvat , tijdens het afrekenen zag ik het zogenoemde "kassakoopje" liggen , twee HydraBomb gezichtsmasker van Garnier. Nou , met zo'n bomb vaneen naam kon ik dat natuurlijk niet laten liggen.

Een aantal dagen later nam ik een momentje om het masker uit te proberen.

Wat beloofd het? 

Het zou fijne lijntjes verminderen en de huid intensief hydrateren. 
Na 15 minuten lijkt (?) de huid intens gehydrateerdglad en stralend. Na 1 week zijn de fijne lijntjes verminderd en ziet de huid er uitgerust uit.
Zo zegt de verpakking. Het is tevens geschikt voor elk huidtype , zelfs voor de gevoelige huid!

Hoe ziet het eruit?

Het is een kant en klaar masker, zo eentje waar de ruimte voor de ogen, neus en mond al uit geknopt is.
Er zit een blauwe laag op die moet er later af, zodra je de witte kant op je gezicht hebt geplaatst.
Er zit erg veel spul op, misschien iets teveel.

Hoe ruikt het ?

Lekker, niet te sterk , gewoon fijn.

Hoe gaat het in z'n werk?

Je plaatst de witte kant op je gezicht en verwijderd vervolgens het blauwe laagje, je laat het 15minuutjes zitten ( het tintelt een klein beetje) en daarna masseer je het zachtjes in en verwijder je het overtollige product met een wattenschijfje.

En?

Je hebt echt wel een aantal wattenschijfjes nodig om alles te verwijderen maar daarna voelt de huid heel zacht aan. Als de zichtbare ( heb ik niet hoor;) ) fijne lijntjes over een week echt minder zijn laat ik het weten! 

Weinig tot geen gesmeer , ook erg fijn. 

Ik zou het product zeker nog een keer gebruiken!

Liefs, 
Leonie

Draag jij wel de foundation die bij je past?

Je kent het wel, je denkt er helemaal on point uit te zien maar als je jezelf later in het daglicht eens goed bekijkt zie je dat het misse boel is. Foundation, het is nog een hele klus de juiste voor jezelf te vinden. En als je denkt het te hebben gevonden kom je alsnog van een koude kermis thuis omdat de meeste winkels hun make up achter in de winkel aanbieden en daar is geen straaltje daglicht te bekennen.

 

Om dit in het vervolg te voorkomen heb ik een aantal tips voor je uitgewerkt, daarmee hoop ik vele van jullie te helpen. Ik heb zelf jaren lang de verkeerde foundation gekocht, te licht, te donker, verkeerde textuur, ga zo maar door. Ik wist de ondertoon van m'n huid niet en kocht de foundation die het meest matchte met mijn hand ( dom dom dom ) en welke naam wel leuk was ( nog dommer dommer dommer ) Maargoed ik heb er uiteindelijk wel het een en ander van geleerd dus daar plukken jullie nu de vruchten van, soort van win win situatie of nouja eerst was het voor mij een win - lose situatie maar nu , ja nu is het win-win.

 

Goed, om te beginnen is het nodig te weten wat voor een huid je hebt , droog, vet , gecombineerd, gevoelig ? Wat denk je? Ik dacht altijd dat een gecombineerde huid, een huid was die droog en vet was maar niks is minder waar, een gecombineerde huid is vaak vettig bij de T-zone maar verder normaal.

Ik zet het even op een rijtje :

- Normale huid - Spreekt voor zich, geen bijzonderheden, voelt soepel en glad aan, heeft een mooie glans, af en toe een puistje, geen glimmende delen.

- Gecombineerde huid - Vaak vettig bij de T-zone maar verder normaal , na het wassen is de huid wisselend dat wil zeggen, glad en droog.

 

- Vette huid - Voelt zeer vet aan , glimt heel erg, de textuur van de huid voelt dik, veel last van veel puistjes en mee-eters.

 

- Acne huid - Ontstekingen van de huid, vaak verstopte poriën , hierdoor ontstaan puistjes en mee-eters

 

- Gevoelige huid - Raakt makkelijk geïrriteerd, roodheid en heeft een branderig gevoel, jeuk en schilfers, voelt droog aan op sommige plekken, af en toe last van puistjes.

 

 

meer lezen