Tekenfilmpjes op internet, niet zo onschuldig als je denkt!

Overdag staat de televisie hier vrijwel de hele dag uit, als de kinderen een tekenfilmpje mogen kijken is dat in het weekend en bij hoge uitzondering een keertje doordeweeks, voor dat ze naar bed gaan bijvoorbeeld. 

⬆️ 
Dit, is bij ons niet zo! Dit ideaalbeeld (?) staat redelijk ver van onze werkelijkheid. Met twee kinderen is het nou niet altijd makkelijk en/of mogelijk ze beide tegelijk te vermaken/omkleden/etengeven/verschonen/spullenintepakken/zelfvantoptotteenverzorgdzijn/gazomaardoor. Nee, dat gaat niet lukken zonder de televisie, telefoon, tablet, whatever als er maar iets leuks op te voorschijn komt want laten we wel wezen, een opdraaibaar speelgoed televisietje is ook niet te doen want 
a) ze zijn er na 2 minuten wel op uitgekeken 
b) het opdraaien gaat te zwaar dus je bent alsnog continue bezig met dat ding op te draaien, kom je nog nergens aan toe.
Dus tja, ik zet mijn kinderen ook voor de tv of geen hem mijn telefoon of tablet ( tikkeltje spannend , blijft die heel?).Nu dacht ik altijd dat YouTube redelijk veilig was voor kinderen, je stelt wat dingen in en mijn zoon krijgt geen vreemde dingen te zien. Echter is niets minder waar! 

Zo heb je bijvoorbeeld -Elsagate- dit heeft niets te maken met Frozen zoals de naam je laat denken. 
Elsagate heeft gaat over o.a. zwangerschap en seks, iets wat je niet verwacht als je kind "Elsa" opzoekt op YouTube. 


 
Enkele voorbeelden.
Enkele voorbeelden.
Zo is er ook een video over Mickey Mouse, niks mis mee zou je denken maar de video's van "Kids Toon TV" zijn zeer ongeschikt voor kinderen ( en volwassenen).
In de titel gebruiken ze bekende tekenfilm figuren maar ook liedjes, zo wordt vaak de "Finger Family Song" gebruikt. Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord maar het schijnt echt helemaal het te zijn.

Minnie Mouse komt voor de ogen van haar kinderen tussen een roltrap vast te zitten en Peppa pig wordt ontvoerd en in een kooi gestopt, Mickey Mouse geeft kinderen injecties en ga zo maar door.
Waar ik nog erger van schrik is het aantal views, hoeveel kinderen hebben hier al op geklikt? 

Er zijn ook kanalen met echte mensen, echte kinderen o.a. 
- Superheroes
- FamilyFun
- Kids Daisy Best

Het klinkt allemaal zo onschuldig maar in deze afleveringen krijgen echte kinderen echte (!) pijnlijke injecties, worden kinderen ontvoerd door "superheroes", komen de Joker, Elsa,Spider-Man, een killerclown en vele andere voorbij.
"Spelen" ze met de kinderen te dicht bij water, vuur of creëeren andere onveilige situaties.
Wordt een zwangere Elsa gespeeld door een klein meisje wiens buik vervolgens wordt opengeknipt ( nep!) door een klein Jongentje. Later is te zien hoe het meisje veel make up en knal rode lippenstift op heeft. 


Het "zwangere" meisje
Het "zwangere" meisje
Onder de comments vind je veel rare tekens, er wordt gesproken over een geheim netwerk van o.a. pedofilie, kinderporno, dingen waar je liever niet over nawil denken.

Kinderen hebben na het zien van deze filmpjes ernstige nachtmerries, wie weet wat ze allemaal hebben gezien? 
Sommige kanalen zijn inmiddels verwijderd maar er zullen nog genoeg kanalen zijn die nog niet zijn ontdekt. 

Let altijd extra goed op als je kind online filmpjes bekijkt, iets wat leuk begint kan opeens heel naar worden zonder dat je je er bewust van bent.
Bron verenoflood 
Afbeeldingen YouTube