10 Tips om je baby in slaap te krijgen.

Slapen, veel ouders dromen ervan terwijl hun baby het liefst uren wakker blijft. 

Aiden en Sélah hadden allebei veel last van krampjes en reflux, hierdoor waren ze vaak onrustig, verdrietig en kwamen ze moeilijk in slaap.
Hierdoor heb ik extreem veel ervaring opgedaan als "krijgjebabyinslaap-expert". En al deze geweldige tips&trics wil ik natuurlijk graag met jullie delen! Wandelen

Kilometers maar dan ook echt kilometers hebben we afgelopen, er kwam soms echt geen eind aan. Wandelen met je kindje helpt dus echt! Op je arm, in een draagdoek, in dekinderwagen,als je maar wandelt.
Schuin dragen

Neem je baby tegen je aan en laat dan het hoofdje rusten op je onderarm en zorg ervoor dat het armpje tussen je buik en onderarm doorgaat. Met deze arm houdt je de bovenarm van je baby "vast" dit geeft een geborgen gevoel. 
Met je andere arm ga je door de beentjes heen en ondersteun je de billen en het rugje. Je houdt je baby dus schuin tegen je aan. Traplopen

Ik zie dit als een win-win situatie, traplopen!
Je baby zal rustig worden van het geschud en jij traint ondertussen die billenStofzuigen

Ook een win-win situatie, pak de stofzuiger.
Je baby zal het monotone geluid prettig vinden en hier van in slaap vallen. Huis schoon, baby slaapt. Geluiden

Baby's worden rustig van heel veel geluiden, zoals al eerder genoemd is de stofzuiger echt een aanrader maar ook natuurgeluiden, het geluid van een föhn of een wasmachine doen het erg goed! 
Ook de panfluit of een vliegtuig vallen goed in de smaak. Uiteraard heb je dit niet allemaal in huis maar daarvoor zijn er geweldige apps. Zo heb je o.a. Relax melodies en baby sleep sounds

Dreunen

Sounds weird, I know maar stamp een beetje! 
Als je loopt met je kleintje en je hebt hem/haar zo schuin vast, stap dan een beetje door en zorg ervoor dat je een beetje stampt. Niet heel hard natuurlijk maar zet je voet steeds stevig neer, dit effect zorgt ervoor dat je kleintje sneller in dromenland zal zijn. Geen idee waarom maar het werkt. Schommelen

Uit ervaring weet ik dat schommelen op een schommel ook perfect werkt ( Aiden word helemaal ontspannen op een schommel ) maar je gaat natuurlijk niet met je baby in de speeltuin zitten schommel tot hij/zij in slaap valt. 

Dit effect werkt echter ook binnen, neem je kindje schuin vast zoals hierboven beschreven en sta op één plek, beweeg alleen je bovenlichaam van links naar rechts en doe dit in lange halen, niet te snel en niet te langzaam. Je zult zien dat je kindje hier heel erg ontspannen van wordt. ZzzzMarcheren

Als je je favoriete programma aan het kijken bent of je bent al een tijdje in de weer en zitten is geen optie dan kan je gaan marcheren op de plek.

Ga staan waar je wilt staan en loop op de plek. Zorg ervoor dat het een beetje dreunt zodat het lijkt alsof je echt loopt. Je kunt ervoor kiezen om ondertussen je baby ook een beetje heen en weer te wiegen
Sssss sssss sssss

Ssssssss sssssss ssssss eindeloos door of gebruik in ieder geval steeds de zelfde klank. Misschien werkt mmmm mmmm mmmm bij een andere kindje beter maar het gaat om de toon.
Soms krijg ik het bijna m'n mond niet meer uit Maargoed als het werkt hè. 
( Ook dit geluid zit in de bovengenoemde apps  ) Knuffeltje tegen het gezicht

Niet op het gezicht uiteraard maar Sélah en Aiden hebben allebei een knuffel met lange oortjes, een van deze oortjes ligt tegen hun ogen/gezicht aan, daar worden ze rustig van. 
Mocht dit alles niet werken dan is je baby er misschien nog niet aan toe om op dat moment te slapen. Soms is het even zo laten de oplossing en zal je baby daarna vrij snel wel in slaap vallen.
Wij kunnen ook niet altijd gelijk slapen toch :) . 

Zijn er nog tips die jullie willen delen?