Ik wil mijn baby kaalscheren.

Het hoofd van je baby kaalscheren omdat je dekleur van het haar niet mooi vindt, ben ik nou gek? 

"Ik vind de kleur van zijn haar niet mooi en het krult ook nog" Dit is wat ik laatst voorbij zag komen op een groep op Facebook. Ik zag foto's van een prachtig Jongentje van een week of 8 oud, prachtige grijze ogen en vol oranje krullend haar.  Iets triggerde me om op  "lees meer" te klikken en tot mijn verbazing zag ik daar het woord KAALSCHEREN voorbij komen. Kaalscheren? Wat?! Een babykaalscheren?! 

Sélah heeft een ontzettende bos met haar, zo werd ze geboren. Het springt nu alle kanten op , het krult een beetje , het is een kleine rapunzel. 
Ik kan het me niet voorstellen hoe het zou zijn om dat af te scheren, hoe dat zou zijn voor haar!?  Ik zou haar dat niet eens aan willen doen, mijn hart zou breken. Sélah
Sélah
Alle respect voor ieders cultuur maar ik zou dit nooit doen.
Wat voor een traumatiche ervaring is dat ook voor een baby? Aiden wil niks te maken hebben met de tondeuse. Echter was de reden in dit geval dat oranje niet zo de gewenste kleur was, tja..
Uiteraard is iedereen vrij om te vinden wat hij wilt en mag elke moeder ook doen wat zij denkt dat het beste is. 

Dit zegt natuurlijk ook niet dat deze ouders niet ontzettend gek zijn op hun kinderen en niet onvoorwaardelijk van hen houden.  
Zou jij dit doen? Is er iets in je cultuur wat in andere culturen niet gebeurd? Kan je deze ouders wel begrijpen of totaal niet? 
Bron hoofdafbeelding Pixabay