Iedereen spa blauw

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, verschillende scholen in Nederland verplichten de kinderen water te drinken gedurende de dag. Het is niet toegestaan om in de pauze een pakje sap of andere  suikerhoudende dranken te nuttigen.
De kinderen mogen de hele dag gebruik maken van het water ipv alleen tijdens de pauze.
Ook is het niet meer toegestaan om iets anders dan boterhammen en fruit mee te nemen van thuis, doe je dit wel dan zal dit worden ingenomen.  (?!)

Ze zouden dit doen voor de gezondheid van de kinderen, kan ik begrijpen maar ik vind dit toch een tikkeltje te ver gaan. Ik begrijp echt wel dat ze o.a. Obesitas de das om willen doen en dat kinderen verantwoord moeten eten en drinken óók op school maar gaat dit niet een beetje te ver? 
Ik vind het de verantwoordelijkheid van de ouders/verzorgers van de kinderen, hun beslissen of hun kind een appelsapje of spa blauw mee krijgt.
Ik vind persoonlijk dat de school hier helemaal niks over te zeggen heeft tenzij het gaat om cola, Redbull, literpakken gezoet drinken, zakken chips of ander snoepgoed.
Nu is er nog iets, het trakteren op school. Je bent jarig en je bent het middelpunt van de dag, uren kijk je er naar uit om je geweldige traktatie uit te delen. Die traktatie hoeft echt niet zo bijzonder te zijn zoals het nu de dag laat lijken, het schijnt zo te zijn dat sommige moeders uren bezig zijn om een geweldige traktatie in elkaar de knippen en plakken ( ik zie mezelf dit ook doen als het zover is.) Maar laten we wel wezen, niet iedere moeder zit er op te wachten om uren lang Pinterest door te spitten opzoek naar die o zo leuke traktatie, die vervolgens 30keer te knippen, plakken etc. En daarna ook nog iets origineels te bakken want dat hoort er ook bij natuurlijk. I get it, niet iedereen heeft daar zin/tijd/geld voor.


Maar naar dat moment kijk je dan sinds dat je schooldag is begonnen naar uit. In de pauze mag je ook nog met je BFF langs de leraren in de lerarenkamer om je traktatie uit te delen en als je geluk hebt schrijven ze ook allemaal een kleine felicitatie op de kaart die je zelf hebt uitgekozen bij de juf/meester.  


Dat moment is dus op sommige scholen al afgeschaft! Niks, nee geen traktaties, Niks, nee niet met je BFF in de pauze op pas, Niks, nee geen moeder die uren op Pinterest rond neust( Ja! sommige moeders zijn blij ) Niks Nakkes Nada, allemaal zo van de baan geschoven.


Je bent nog steeds jarig en je mag nog steeds een dag naast je BFF zitten en ze zingen ook nog steeds voor je, maar je mag niet trakteren.

Wie jarig is trakteert niet - 2017 

Bron afbeeldingen Pixabay