Met het zelfde gemak , ga je in je badpak!

Bron afbeelding : Twitter
Bron afbeelding : Twitter
In eerste instantie was ik compleet sprakeloos toen ik dit nieuwtje voorbij zag komen. 
"Koppel bezoekt kerk in badkleding" HUH?! 
In badkleding? Waarom? Wat respectloos! 
Wie , wat , waar? Ik bleef er maar over nadenken en besloot dit met jullie te delen.

Nou, wie het zijn dat weet ik niet, al denken zij nu vast dat iedereen dat weet, maar de foto laat veel te raden over, wat een geluk ! 
Waargoed, deze kerk staat in het Italiaanse Villammare en het schijnt niet heel erg ver van het strand te liggen ( zou je denken?!) 

Bron afbeelding Pixabay
Bron afbeelding Pixabay
Waarom? Naar mijn idee waren deze mensen na een dagje strand onderweg naar hun caravan, appartement, hotel of vouwwagen en liepen ze plots langs deze kerk, wellicht hadden ze het al op fe planning staan om deze kerk te gaan bezichtigen ( met of zonder kleren?) maar je kent het vast, het "Nu we er toch zijn!" moment en toen besloten ze , zij gehuld in bikini en hij gehuld in een mooie lange zwembroek ( dat dan weer wel ) de kerk ala minute te gaan bezichtigen.

"Ach schat, het is vakantie! Wie doet ons wat?" Zoiets moet het wel geweest zijn want ik kan me niet voorstellen dat je dit standaard in je vakantie planning hebt staan, ja wel een kerk bezoeken maar niet in je badkleding. 

Ik ben zelf niet gelovig maar ik vind dit toch best wel respectloos, waarom mensen überhaupt in hun bikini/zwembroek/speedo over straat lopen begrijp ik niet! Straat/strand is echt iets verschillends, je loopt toch ook niet in je ondergoed over de woonboulevard ? "Ja, maar we zijn op vakantie!" Precies, doe er dan lekker wat overheen , iets luchtigs dat lijkt gelijk al heel anders. 

Ik vind dat als je iets bezoekt van een geloof, je eigen geloof ( maar dat zal wel niet ) of het geloof van een ander dan ga je daar met respect mee om , dat kleed je je netjes en laat je je rommel niet slingeren ( sowieso niet ;) )

Deze mensen dachten daar blijkbaar heel anders over en daar begrijp ik nou helemaal niks van.

Wat jullie? 

Liefs, 
Leonie