Die tweede, rolt die er nou zo bij in?

4 maanden geleden werd Sélah geboren en in die tijd daarvoor heb ik me vaak afgevraagd hoe het zou zijn als zij er eenmaal was.

Zou alles op rolletjes lopen? Rolt ze er zo bij in ? Zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. 
Kan Aiden er wel aan wennen? Hoe gaan we dat doen als de ene huilt en de ander begint ook?
Ik heb me zoveel scenario's in m'n hoofd gehaald, dingen die ik zag als een heel groot probleem , hoe breng in Aiden naar bed als zij wakker is of nog erger wat doe ik als ze begint te huilen terwijl ik boven Aiden in bed leg en hij ook begint te huilen?! 
Ik kan je vertellen dat het me allemaal mee is gevallen! In het begin was het natuurlijk even wennen , weer zo'n kleintje erbij en je aandacht verdelen over de twee. Voor Aiden was het natuurlijk ook ontzettend wennen, dus hoe pakken we dat aan?
Ik probeer altijd de rust te nemen voor beide kinderen, als ik met de een bezig ben moet de ander even wachten ( tenzij er nood aan de man is natuurlijk!) Vooral het naar bed brengen wil ik niet gehaast doen of nouja , ik wil niet dat Aiden merkt dat ik Sélah beneden hoor brabbelen en daar naar toe wil.
Ik neem de tijd voor hem, maak grapjes, verstop me achter de kast ( ritueeltje die hij heeft bedacht) en kijk met hem naar z'n sterrenhemel terwijl hij mijn hand vasthoudt . Dit doe ik allemaal wel een tikkeltje sneller dan gewoonlijk maar hij heeft dat niet door en we genieten allebei van dit moment.
Ik probeer Aiden te leren dat ik nu even met Sélah bezig ben en dat ik zo weer met hem ga spelen. 
En zo plan ik ook tijd met hem in , als Sélah slaapt of speelt dan geef ik mijn volle aandacht aan hem.
Nu wil dit niet zeggen dat het altijd allemaal op rolletjes loopt, zo ziet Aiden dat Sélah direct aandacht krijgt als ze huilt en nu heeft hij bedacht dat hij dan ook gaat huilen. Ondertussen is hij wel een paar keer afgeleid en zwakt het huilen af tot hij zij weer bedenkt van "Oja HUILEN!" .
Ik kan het hem ook niet kwalijk nemen , eerst alle aandacht voor hem alleen en nu moet hij het opeens delen, ik zou ook alles uit de kast halen. Wie niet ;)
Dus op de vraag of ze er zo bij in rollen , zou ik zeggen ja!
Natuurlijk is het even wennen, maar je weet al hoe het is , een kleine baby, dus zoals je dat hebt bij je eerste zwangerschap is dat al weg. Je bent zelfverzekerder en je grootste vraag is waarschijnlijk hoe het met broer/zus gaat. 
Hier gaat dat fantastisch , Aiden is een hele trotse broer, erg behulpzaam en erg gek op z'n zusje.
De eerste die hij roept is Sélah en als zij er is kijkt hij zo langs ons heen. 
Het is zelfs al zulke dikke mik tussen die twee dat als Aiden iets doet wat niet mag en een van ons word "boos" op hem , dan roept hij snel " Sélah , Sélah!! " 
Ik had het me niet mooier kunnen voorstellen ❤️